Vanaf de puberteit heb ik te maken gehad met overgewicht, migraine, hevige menstruatie met fikse pijnklachten en PMS. Ik was een emotionele eter wat ervoor zorgde dat ik geen evenwichtige lijn had in mijn voeding. Pas later kwam ik erachter dat mijn voeding veel invloed heeft op de klachten De migraine was wekelijks aanwezig, waar ik medicijnen voor slikte.

Ook was ik altijd bezig met diëten maar het was erg frustrerend dat het steeds mis ging. Ik werd onzeker en ik voelde mij niet gelukkig wat een nog grotere invloed had op mijn eetpatroon en mijn pijnklachten, vooral op de migraine Eigenlijk wist ik nooit goed wat ik deed. Toen ik op een gegeven moment 105 kilo woog was het genoeg. Waarom kon ik het maar niet volhouden?

Tijdens mijn studie kwam ik erachter dat voeding niet alleen je gewicht bepaald, maar ook je gestel, je energie, je weerstand en je klachten. Je systeem wordt aangestuurd door allerlei verschillende hormonen die zorgen voor een evenwicht in lichaam en geest. Ook je darmflora speelt een hele belangrijke rol.

Met een aangepast, gevarieerd en gezond voedingsschema en door tijd voor

jezelf te nemen door middel van ontspanning creëer je dat evenwicht.

Nadat ik mijn voeding heb aangepast is het jojo-effect verdwenen, blijf ik op gewicht en heb ik mijn migraine en PMS-klachten onder controle.

 

Endometriose

Onlangs is er bij mij endometriose vastgesteld tijdens een operatie. Endometriose is baarmoederslijmvlies buiten de baarmoeder wat mee gaat bloeden tijdens de menstruatie. Bij 90% van de vrouwen is dit aanwezig maar niet iedereen ondervind daarbij klachten, maar het kan voor velen ontzettend pijnlijk zijn, met hevige bloeding, zware hoofdpijn en stolling wat vrijkomt, zoals het bij mij was.

Toen de arts mij dit vertelde kwam er opluchting. Ik heb altijd het vermoeden gehad maar nu had ik eindelijk de bevestiging.

In mijn jaren als voedingsspecialist heb ik veel geleerd, bestudeerd en begeleiding gegeven bij uiteenlopende klachten. Maar door mijn eigen ervaring en inzet heb ik besloten mij te specialiseren in hulp bij endometriose, hoofdpijn en migraine en de klachten die hierbij samenspelen

Alles ligt binnen handbereik met een ontspanning en het afstemmen van voeding voor een gezond gewicht, lichaam, meer energie en een goede weerstand.

Gevolgde opleidingen

PLATO medische basiskennis

Voedingsdeskundige

Orthomoleculaire voeding

Voetreflextherapie

Orthomoleculaire suppletie

Jaarlijkse bijscholingen