Vanaf de puberteit heb ik te maken gehad met overgewicht, migraine en PMS-klachten. Ik was een emotionele eter wat ervoor zorgde dat ik geen evenwichtige lijn had in mijn voeding. Pas later kwam ik erachter dat mijn PMS hier veel invloed op had. Tevens had ik wekelijks migraine, waar ik medicijnen voor slikte.

Altijd was ik bezig met diëten maar het was erg frustrerend dat het steeds mis ging. Ik werd onzeker en ik voelde mij niet gelukkig wat een nog grotere invloed had op mijn eetpatroon. Eigenlijk wist ik nooit goed wat ik deed. Toen ik op een gegeven moment 105 kilo woog was het genoeg. Waarom kon ik het maar niet volhouden?

Tijdens mijn studie kwam ik erachter dat voeding niet alleen je gewicht bepaald, maar ook je gestel, je energie, je weerstand en je klachten. Je systeem wordt aangestuurd door allerlei verschillende hormonen die zorgen voor een evenwicht in lichaam en geest. Ook je darmflora speelt een hele belangrijke rol.

Met een aangepast, gevarieerd en gezond voedingsschema en door tijd voor jezelf te nemen door middel van ontspanning creëer je die evenwicht.

Nadat ik mijn voeding heb aangepast is het jojo-effect verdwenen, blijf ik op gewicht en heb ik mijn migraine en PMS-klachten onder controle.

Alles ligt binnen handbereik met een ontspanning en het afstemmen van voeding voor een gezond gewicht, lichaam, meer energie en een goede weerstand.

Gevolgde opleidingen

PLATO medische basiskennis

Voedingsdeskundige

Orthomoleculaire voeding

Voetreflextherapie

Orthomoleculaire suppletie