Topfit met Ingrid

Gezond eten kan iedereen, maar vaak is dit niet vanzelfsprekend. Wat vroeger nog vers van het land, bij de bakker of de boer verkrijgbaar was, ligt nu verpakt en wel in de supermarkt. In alle soorten en maten. Het is begrijpelijk dat veel mensen niet meer weten wat nu goed en gezond voor ons is. En door ons westers voedingspatroon bestaat deze helaas vaak uit ongezonde keuzes. Het bevat voornamelijk veel suiker, vet, vlees en weinig groente en fruit, Dit vergroot je kans op overgewicht, ziektes en klachten.

Het topfit-plan is geen streng dieet, maar een persoonlijk 80-20 voedingsplan.

80% bestaat uit gezonde keuzes met voldoende voedingsstoffen, en 20% uit minder gezonde voeding. Daardoor blijf je gemotiveerd, hoef je niet dagelijks te vechten tegen die lekkere trek en behaal jij je einddoel! Zo creëer je balans en hou je levenslang controle.

Vele klachten en symptomen ontstaan door vitaminen- en mineralentekort en door voeding die jouw lichaam niet goed kan verwerken. Je darmen raken uit balans en de benodigde voedingsstoffen kunnen niet goed meer worden opgenomen. Hierdoor ontstaat een proces waarbij langzamerhand je gehele lichamelijke evenwicht wordt verstoord met onder andere vermoeidheid, stress/burn-out, slapeloosheid, darmklachten, pijnlijke spieren en/of gewrichten, hoofdpijn, hormonale klachten als gevolg.

Via een EMB bloedtest kan er gericht gekeken worden naar de lichamelijke belastingen, tekorten in vitaminen en mineralen en de aanwezige intolerantie (en meer). Op die manier is het nóg gemakkelijker om je lichaam in balans te krijgen door de tekorten aan te vullen en je voedingspatroon aan te passen aan je lichaam.