Gezond eten kan iedereen, maar vaak is dit niet vanzelfsprekend. Wat vroeger nog vers van het land, bij de bakker of de boer verkrijgbaar was, ligt nu verpakt en wel in de supermarkt. In alle soorten en maten. Het is begrijpelijk dat veel mensen niet meer weten wat nu goed en gezond voor ons is. En door ons westers voedingspatroon bestaat deze helaas vaak uit ongezonde keuzes. Het bevat voornamelijk veel suiker, vet, vlees en weinig groente en fruit, Dit vergroot je kans op overgewicht, ziektes en klachten.

Vele klachten en symptomen ontstaan door vitaminen- en mineralentekort en door voeding die jouw lichaam niet goed kan verwerken. De 'tandwieltjes' die allemaal op elkaar zijn afgestemd en die deze voedingsstoffen nodig hebben draaien niet (volledig) meer mee waardoor je klachten krijgt. Je darmen raken uit balans en de benodigde voedingsstoffen kunnen niet goed meer worden opgenomen. Hierdoor ontstaat een proces waarbij langzamerhand je gehele lichamelijke evenwicht wordt verstoord met onder andere vermoeidheid, stress/burn-out, slapeloosheid, darmklachten, pijnlijke spieren en/of gewrichten, hoofdpijn, hormonale klachten als gevolg.

Via een bloed- of ontlastingsonderzoek kan er gericht gekeken worden naar de lichamelijke belastingen, tekorten in vitaminen en mineralen en de aanwezige intolerantie (en meer). Op die manier kun je nog gerichter balans creëren door je voedingspatroon aan te passen en de tekorten aan te kunnen vullen, met aanvullend advies op basissuppletie.